Oscarsgalan

Den 2 mars hölls den 86:e Oscarsgalan i Hollywood. För andra gången var det Ellen DeGeneres som fick vara värd för galan.

OscarsgalanOscarsgalan är ett event där filmpriser delas ut och att vinna en Oscar står först på alla skådespelares önskelista. Oscarsgalan är lite utav en tävling för skådespelareliten. Man tävlar inte bara om vem som blir nominerad och vem som faktiskt vinner. På röda mattan lyser stjärnorna ikapp i snygga och nytänkande utstyrslar. Kvinnornas val av klänningar är mycket omtalade och omskrivna så det gäller att hålla tungan rätt i munnen och anlita rätt designer.

Engagera dig i galan

När det kommer till Oscarsgalan är det inte bara skådespelarna som tävlar med varandra. Hela omvärlden är med och följer eventet, både på TV och på internet. Många européer sitter uppe sent om natten för att följa galan. De stora bettingföretagen publicerar alltid odds på vilka som mest troligt kommer att vinna. Att vara med och oddsa ger en nästan känslan av att vara där och du blir mer involverad i själva showen. Nu blir det plötsligt väldigt viktigt att din favoritfilm vinner. LadBrokes är ett av de spelbolag som man kan oddsa hos. De visar alltid aktuella odds för Oscarsgalan och genom att klicka på oddset kan man välja hur mycket man själv vill satsa.

Man kan själv välja vem man vill spela på och vad för att öka sina egna chanser att vinna. Hollywoodkändisarna har det inte lika lätt. Deras insatser och filmer röstas på av medlemmar av den amerikanska filmakademin. Det sker en hemlig omröstning och de flesta filmer som man kan räkna med i Oscarsgalan släpps alltid i slutet av nomineringsperioden, november och december, för att filmakademikerna ska ha filmerna i färskt minne. Sedan måste de förstås vara av god kvalitet.

Vinnarna av Oscarsnomineringarna får en statyett, en Oscar. Oscarstatyetten är guldpläterad, 34 centimeter hög och väger 3,85 kilo. Statyetten föreställer en riddare med svärd. Han står på en filmrulle som ska symbolisera fem grenar ur akademin; skådespelare, regissörer, manusförfattare, producenter och tekniker.