Filmer att se framemot

Det är bara två månader kvar av året men det finns några bra filmer till som väntar på sin premiär. Och ett helt gäng att se framemot nästa år. Det här är filmerna som jag väntar spänt att få köpa en biobiljett till. 

Interstellar – 7 november

Äntligen börjar science fiction-vågen komma tillbaka på filmduken. Efter storslagna premiärer såsom Cloud Atlas och Gravity så vågar filmproducenterna satsa på den här genren igen.

Den här gången är det Insterstellar som gäller. Skaparen är Christopher Nolan, som vi alla vet ligger bakom den mörka Batman-trilogin. Handlingen är simpel men lovar så mycket. Mänskligheten har hittat ett maskhål och kan nu göra rymdresor snabbare och enklare. Men först måste man skicka igenom några att undersöka hålet. Den här filmen följer dessa astronauter (Matthew McConaughey och Anne Hathaway).

Hobbit: Bort och hem igen – 17 december

Peter Jackson är på G igen och har skapat en trilogi av en väldigt tunn J.R.R Tolkien-bok. Hobbiten är en klassiker som äntligen kommit på filmduken och i vinter visas sista delen i trilogin.

Bilbo och dvägarna kämpar vidare för och draken Smaug har precis lämnat sin djupa, guldfyllda håla för att göra… ja, vad? Förgöra allt i sin väg? Det ser ut som det. I den här filmen lovar de även att vår svenska hjälte, Mikael Persbrandt, som spelar Beorn, ska ha en större roll.