Utanför hemmet

Man behöver inte bunkra upp framför teven eller dator för att få en kväll full av underhållning. Det finns en hel filmvärld där utanför dörren också. 

Du kan läsa om några av höjdpunkterna i slutet av detta år här nedan och förhoppningsvis väljer du att kliva utanför dörren och välja en annan form av underhållning än bara Netflix och TiVo.

Teater

Man glömmer lätt att det finns ”live filmer” därute också. Teatern har varit en favoritplats för många stora skådespelare och många skapade sig ett namn på scenen. Här i Sverige finns det en aktiv teaterscen, speciellt i storstäderna. Varför inte passa på att inta lite svensk kultur någon kväll?

Dödsdansen  – 13 nov, Stockholm

Möt de Görel Crona och Johannes Brost när de spelar upp Strindbergs tragikomiska berättelse.

Ett gift par har tappat gnistan totalt och allt är bara tråkig vardag. Plötsligt kliver dock kusinen Kurt in i bilden. Han hälsar på från Amerika och allting vänds uppochner i de missnöjda makarnas liv.

Bio

Många väljer bara att gå på bio när det kommer en riktigt storfilm eller som innehåller mycket action och storslagna scener. En del använder bion som dejtingmaterial och andra har det som ett gemensamt intresse med kompisarna. Man kan gå på bio av många skäl men den främsta borde vara för att få chansen att dela en fantastiskt filmupplevelse med andra, vänner som främlingar.

Dracula Untold – 10 okt

Här har vi äntligen en begynnelseberättelse till Dracula. Efter att den mäktiga vampyren funnits med i serier, film, teater och böcker så kommer vi få se hur allting började.

Vlad Tepes III ser att hans kungadöme och familj är hotade och bestämmer sig för att göra en pakt med mörka krafter för att rädda dem alla. Men detta kommer inte utan sitt pris.

Filmen bygger väldigt lite på den riktiga Vlad Tepes som är en historisk person som Bram Stoker sägs ha haft som inspiration när han skapade varelsen Dracula. Men man går ju inte på bio för att se verkligheten!

Dum och Dummare 2 – 12 nov

Den efterlängtande uppföljaren på den storlsagna 90-talskomedin med Jim Carrey och Jeff Danieks. De återupptar sina gamla roller men nu har 20 år passerat sedan vi sist såg dem. Llyod har suttit på mentalsjukhus och när han kommer ut visar det sig att Harry har blivit pappa, för flera år sedan. Det är dags att jaga rätt på dottern!