Klä dig rätt för filmpremiär

Många av oss har en egen stil som vi trivs med till vardags. Du kanske till exempel tycker om att klä dig enkelt i jeans och t-shirt eller känner dig mest bekväm i klänningar? Det kan vara svårt att veta vad man ska klä sig i under speciella tillställningar, då man behöver gå ifrån sin vardagsstil. Här får du några tips om hur du kan tänka.

Tips 1: Handla billigt med rabatter

Att gå på filmpremiär är något som de flesta av oss bara gör någon gång – om ens det – i livet. Det kan sätta lite press på klädseln, i synnerhet om det finns någon form av röda mattan. Du kanske dessutom inte kommer bära plagget du väljer så många gånger efter det. Tipset är att tänka ekonomiskt. Lägg alltså inte ut för mycket pengar på ett plagg du bara kommer att använda någon gång. Istället kan du leta efter plagg på second hand, eller varför inte leta rätt på en rabattkod som gör plagget billigare? Idag finns det många att hitta online.

Tips 2: Klä upp din vardagliga stil

Om du känner dig obekväm med att klä upp dig för mycket är ett tips att utgå från din vardagliga stil och piffa upp den. Du kan till exempel klä upp ett par byxor som du vanligtvis använder till jobbet med ett par snygga klackar och accessoarer. Innan du bestämmer dig för en outfit bör du dock kontrollera så att det inte är någon specifik klädkod som gäller. Exempel på klädkoder är smoking, långklänning, högtidsklädsel, kostym och kavaj. Då förväntas gästerna klä sig utefter den bestämda klädkoden. Även här finns det dock rum för kreativitet samt att klä upp eller ned vissa plagg så att de passar dig och din stil.