Barnkalas á la Hollywood

hollywood_114467512

Lägg till lite Hollywoodglamour på barnkalaset. När barnen blir äldre kommer högre krav och Hollywood påverkar oss alla, stora som små. Här är några tips för hur du kan få in lite lyx eller filmmagi på kalaset.

  1. Följ ett filmtema – ta ett tema eller film som födelsedagsbarnet älskar och köp enligt temats figurer, färger och fantasivärld. Det finns gott om tallrikar och dekorationer med filmtema som du kan köpa. När det kommer till barnkalas behöver du inte hålla tillbaka, ”more is more”! Om temat är en populär barnfilm är det lätt att hitta produkter med filmfigurerna på. Är det ett kalas för ett äldre barn som vill bara ha glamour och lyx, kan du leka färger och struktur för att skapa lyxen. Tända ljus, glaspärlor (istället för diamanter), glitter och vackra tyger på bordet skapar rätt Hollywoodkänsla.
  2. Röda mattan – lägg ut en röd matta i hallen eller på grusgången för att leda in barnen till kalaset. Det finns till och med VIP-paket att hyra där du får en vacker röd matta och avspärrningsstolpar. En röd matta gör det lite lyxigare på en gång och fungerar väldigt på när det handlar om kalas för äldre barn. Varför inte stå vid mattan och ta kort på barnen när de anländer? Låt dem posera och låtsas vara kändisar eller superhjältar. Skicka sedan hem de bästa bilderna i tackkort som barnen kan hänga på kylskåpet eller rama in.
  3. Hollywoodbehandlingar – om hen är intresserad av skönhet kan du skapa ett litet spa i badrummet och ge hen lite smink eller kanske fixa håret på ett snyggt och läckert sett. Det är billigare än att ta barnet till en salong och du behöver bara titta på några videos på YouTube för att lära dig flera nya stylingmetoder och håruppsättningar. Barn som närmar sig puberteten vill kanske hellre gå en sminkkurs hemma än att fiska efter godispåsar.
  4. Filmkväll – avsluta kalas med att se på en av hens favoritfilmer, kanske samma film som var temat för kvällen? Tänd några ljus, duka fram med lite snacks och läsk och släck ned vardagsrummet. Nu under vintern kan man också ta fram de mysigaste filtarna och låta barnen bygga små kudd- och filtkojor för att få den mysigaste filmupplevelsen.

Det finns som sagt många teman som man kan följa då man ska planera ett barnkalas. Om det finns någon favoritfilm hos jubilaren så är det klart att man väljer att använda sig av denna film och detaljerna från filmen i temat för kalaset. Vi önskar naturligtvis grattis på födelsedagen men också lycka till med planerandet av kalaset och vi hoppas att det blir lyckat.