Från dröm till verklighet.

Många drömmer om att bli skådespelare, men hur tar man sig dit? Det finns olika saker man kan tänka på för att nå sin dröm.

Ta alla chanser man kan att spela och förbättra sin prestation. Var med i elevuppsättningar, lokala uppsättningar, gå på auditions och sätt upp dina egna uppsättningar.

Auditions finns det gott om, så prova söka så många och ofta som möjligt. Även om du inte får rollen, utvecklas man och lär sig mer för varje gång.

Sök teaterskolor. Många av våra stora skådespelare har börjat genom att gå en utbildning.

Satsa även på språk.Både andra språk med även dialekter. På så sätt blir man bredare i de roller man söker och man kan även lättare tolka de nyanser i språket olika roller efterfrågar.

De flesta uppsättningar och roller finns i de större städerna. Så vill man slå igenom och lyckas bör man bo i någon av dem. Det finns inget som är fel i att vara med uppsättningar som sätts upp i mindre städer. Men de drivs oftast mer av engagemang än lönsamhet. Så vill man försöka försörja sig på sitt skådespeleri kan det vara svårare.

Men det absolut viktigaste om man ska lyckas som skådespelare är att man aldrig får ge upp och att man hela tiden driver sig själv till att bli bättre och att man fortsätter utvecklas.