Bästa filmbaserade spelen

vardagsrum med film och spel

Golden eye 007

Detta klassiska Nintendo 64 spel var mångas favorit FPS när det släpptes i slutet av 90-talet. Möjligheten att spela upp till fyra spelare på samma tv ökade även det intresset för spelet och gjorde att många ungdomar spenderade eftermiddagarna efter skolan genom att försöka vinna över sina kamrater. Om man vill återuppleva spelet så är det idag möjligt med någon av förra generationens konsoler. Detta då det finns att ladda ner till både Wii, X-box 360 och Playstation 3.

Jurassic park

Nittiotalsfilmen som revolutionerade filmindustrin genom sitt användande av dinosaurier helt designade, animerade och renderade i datorn. I spelet så finns förutom ett stort antal dinosaurier även alla de klassiska karaktärerna vi känner till från filmen. För att vinna gratis snurr på hjulen så räcker det med att få tre eller fler av scattersymbolen vilket är en mygga insluten i bärnsten. Precis en sådan som i filmen användes för att få tag på dinosaurie DNA. När man får tre av dessa får man välja ett av fem free-spin modes. Alla dessa ger 12 stycken snurr i spelet men varierar istället i hur de hanterar wilds och multipliers.

Star Wars: Battlefront

Detta spelet som till stor del av inspirerat av spela spelserien Battlefield lockade snabbt till sig många fans. I spelet får man sadla på sig någon av alla de roller som finns i Star Wars universumet och slåss på ett stor slagfält mot antingen bottar eller andra spelare över internet eller det lokala nätverket.

Under spelmässan E3 2014 släppte EA, som för tillfället äger spelrättigheterna till Star Wars att DICE skulle utveckla en uppföljare i spelserien. DICE är även företaget som skapade spelserien Battlefield som Battlefront till stor del av inspirerat av.